Експертна оценка на недвижими имоти

Оценители.нет
2008 © Всички права запазени.

 

 

Оценители.нет Експертна оценка на недвижими имоти

НОВИНИ

<< назад

16/04/2010

Заради ниските цени на имотите клиентите търсят 100% финансиране

Ниските цени на имотите доведоха до нова за пазара тенденция - появата на клиенти, които искат 100% финансиране на сделката с недвижим имот. Желанието на клиентите да направят изгодна сделка на добра цена в момента повишава активността им.

 

Това най-често са хора с добри и стабилни доходи, но без спестени собствени средства, с които да поемат необходимото самоучастие и другите разходи, съпътстващи тегленето на кредит и покупката на недвижим имот.

 

Днес финансирането на 100% от сделката е невъзможно, освен ако клиентите нямат второ жилище, което да ипотекират, а допълването на липсващите средства с потребителски кредит или заеми от приятели и роднини невинаги е добро решение, смятат от КредитЦентър.

 

Анализирайки лошите кредити, виждаме, че по-голямата част от тях се дължат именно на теглене на максималните размери заеми или допълнителното теглене на един или два потребителски освен ипотечния, посочват още експертите.

 

Според данни на компанията през март търсенето на жилищни кредити е било устойчиво и запитванията за нови заеми са се увеличили с 6% спрямо предходния месец. Отчетен е ръст на покупките на панелни апартаменти с кредит, като ниските цени на този тип апартаменти привличат интереса на най-голямата активна група купувачи. Това са хората, които търсят да закупят двустайни жилища на цена между 35 000 и 45 000 евро.

 

През последните два месеца се подобриха и условията, при които банките кредитират покупките на панелни апартаменти. Ниските им цени са привлекли интереса на най-голямата активна група купувачи. Финансирането на такива сделки най-често става на 70 до 75% от стойността им, което означава, че кредитите се движат между 25 000 и 30 000 евро. В същото време хората най-често търсят да закупят двустайни жилища на цена между 35 000 и 45 000 евро.

 

Източник: в."Класа"

Заявка за оценка на имот Стани партньор Спечели пари