Експертна оценка на недвижими имоти

Оценители.нет
2008 © Всички права запазени.

 

 

Оценители.нет Експертна оценка на недвижими имоти

НОВИНИ

<< назад

18/05/2011

Colliers: Логистичните оператори са отпимисти за пазара

Логистичните оператори в България са със значително по-положителни нагласи по отношение на перспективите пред логистичния пазар в сравнение с 2010 г. Това показва проучването на Colliers International сред повече от 70 логистични оператора в страната, проведено за втора поредна година.

Според изследването 76% от запитаните вярват, че пазарната среда през 2011 г. ще бъде по-добра от предходната година. За сравнение, през 2010 г. оптимистите бяха 47%. Нито една от отговорилите компании нe прогнозира спад, за разлика от 2010 г., когато процентът беше 29%. Нивото на компаниите, които смятат, че няма да има значителна промяна на пазара, остава същото като миналата година – 24%.

За втора поредна година движещи сектори за бранша остават компаниите на бързооборотните стоки, фармацията и медицинските консумативи. "Тъй като мнозинството от логистичните оператори в България не са тясно специализирани в една дейност, а по-скоро обслужват няколко пазарни сегмента, положителните очаквания са обнадеждаващ сигнал за развитието на икономиката", коментира Антон Славчев, мениджър "Логистични и индустриални площи" в Colliers International.

През 2011 година се наблюдава ръст в заетостта на дистрибуционните центрове на операторите, което е допълнителен индикатор, че през последната година тези компании са били активни на пазара, показва още проучването на Colliers. Най-разпространеният тип дистрибуционен център остава собственият, следван от този под наем.

 

Източник: в."Дневник"

Заявка за оценка на имот Стани партньор Спечели пари